Sunday, February 28, 2010

project Betty : magenta

Anul trecut , cind treceam printr-un moment trist al vietii, prietenele mele au pus la cale o metoda ingenioasa de a ma aduce inapoi la linia de plutire...au propus un proiect avind la baza una din culorile mele preferate : magenta. 
Betty a donat aceste urmatoare patru bucati de material care au fost initial impartite in 4 , apoi in 7...din ceea ce ne revenea fiecaruia, cu adausuri personale in material, inspiratie si ceva munca,  trebuia sa se nasca un quilt de minim 50/70 cm cu obligatia de a folosi din toate cele patru materiale trimise.
 Deci acestea au fost materialele de la care a pornit intregul proiect  :

 
   
si aceasta este lucrarea mea .
 Pentru interpretare va rog sa incepeti DE JOS IN SUS   : 

VISELE devin DORINTE care prind ARIPI spre IMPLINIRE. 




Detalii si explicatii : am avut ocazia sa folosesc, din nou, Vliesofix . Asa am aplicat, ascendent,  motivele decupate dintr-unul din materiale. Apoi am construit ,initial in cerc, panoul central si partea superioara cu intentia de a-i da o forma neconvenitionala de altar invers cu baza mare sus...Nu s-a potrivit deloc cu ideea de la care am pornit lucrarea : dorintele care urca spre cer....Am revenit asupra formei clasice si am adaugat , ulterior, lateralele pentru a ajunge la o latime apropiata cerintelor : 57cm.  

 
Pe lateralele galbene, am aplicat umbra frunzelor din "aripi" vopsind cu acrilice partea cu adeziv aVliesofix-ului si lipind-ul in revers. Apoi, peste frunza astfel lipita, am folosit creioane cerate, pigma pen verde pentru mici corectii si un creion cerat mov -cu irizatii- ca sa fie in ton cu celelalte lucrari. Am quiltuit conturul si vinele frunzelor cu ata verde ,reusind astfel sa obtin un efect de trapunto usor deoarece vatelina folosita a fost foarte subtire. 
La baza lucrarii, care de fapt este chiar inceputul "povestii ", as fi vrut sa creez un dream-catcher ( un prinzator de vise) dar oricit am scotocit prin rezervele mele nu am reusit sa dau de un cerc pe care sa il transform in aceasta directie....fiind si in criza de timp, am renuntat la ideea de dream-catcher si am decupat patratzelele mov din cealalta bucata de material impusa,  pe care le-am imbracat peste patrate de carton decupate la aceeasi dimensiune. Le-am fixat pe spate cu fetru mov cu ajutorul pistolului cu lipici cald. 
Agatate cu fire decorative de tricotat - de culoare, evident ,magenta - , doar 3 din cele 5 vise au margica mov...pentru ca nu toate visele sunt ...roz. :). 
Dat fiind faptul ca patratzelele nu vroiau nicicum sa stea corect , cu fata spre privitor, m-am vazut nevoita sa aplic pe partea cu fetru mici perle de puff-paint ( vopsea gonflabila ) rozalie....
 
Qultingul pe care l-am exersat cu atita drag din nou in aceasta lucrare, m-a facut sa retraiesc senzatia de extrema multumire pe care o am de fiecare data cind dintr-o bucatica de material simplu, colorat, iese ....altceva. "Ceva" tactil, ceva vizual, ceva diferit.....



Visele devin dorinte care intotdeauna prind aripi spre implinire.....

Si pentru ca proiectul impune ca lucrarea sa bucure sufletul neavizat al unei prietene peticele, lucrarea mea isi va lua zborul miine spre destinatara....cu speranta ca visele acesteia sa fie intotdeauna roz si sa aiba mereu implinire. ;).

6 comments:

  1. wooooow! Ceee frumoooos! Se aseamana un pic cu lucrarea mea... :) Am folosit acelasi material pentru binding! :)) ha-ha-ha!
    Primitorul va fi recompensat din plin! :))

    ReplyDelete
  2. Cea care va fi fericita stapâna a acestui quilt, va fi încântata sigur de el!
    Sa vi se împlineasca la amândoua visele si sa aveti parte numai de bucurii de acum în colo!!! Smaranda

    ReplyDelete
  3. Ce-ar fi sa-l primesc chiar eu????

    ReplyDelete
  4. Ce frumooos! Abia astept sa vad ce-a facut fiecare cu bucatzile ei de material :D Bravo!

    ReplyDelete
  5. Anonymous3:33 PM

    Quiltul este deosebit,lucrat cu dragoste si sigur ca destinatara va fi o fericita si il va aprecia.
    Am stiu dece nu ma inscriu alaturi de voi la diverse proiecte fiindca sunt inca nestiutoare.

    ReplyDelete
  6. Sanda6:04 PM

    Teodora, este foarte frumos si original, plin de personalitate.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...